Importanța și avantajele unui Dashboard KPI în Employee Service Center 

Importanța și avantajele unui Dashboard KPI în Employee Service Center 

Dashboard-urile KPI (Key Performance Indicators) sunt esențiale pentru managementul eficient al unui Employee Service Center. Acestea oferă o perspectivă clară asupra performanței și ajută la luarea deciziilor bazate pe date. 

Prin integrarea tehnologiei de învățare automată (Machine Learning), Worktelligent analizează și clasifică cererile din e-mailuri, optimizând fluxurile de lucru, întărind astfel colaborarea între angajați și echipa HR pentru o mai bună eficiență organizațională. 

Exemplu de Dashboard în Worktelligent

Dashboard-ul Helpdesk KPI – e prezentat aici sub forma unui tabel cu categoriile de tichete, timpii SLA Target și SLA Average Time cât și informații despre feedback-ul acordat. 

Diversitatea categoriilor de tichete reflectate în dashboard este esențială și inteligent structurată, pentru a răspunde cerințelor precise ale departamentului HR Operations.  

În Dashboard-ul KPI al aplicației Worktelligent, fiecare categorie este clasificată în funcție de nevoile și activitățile specifice, facilitând astfel o gestionare eficientă și prioritară a solicitărilor, în concordanță cu urgența și complexitatea tichetelor. 

Ce este Service Level Agreement (SLA)?

SLA Average Time măsoară timpul specific necesar pentru a răspunde fiecărei solicitări, fiind crucial în asigurarea angajaților că vor primii suport în limitele de timp asumate de organizație, fapt ce contribuie direct la satisfacția angajaților, cât și la eficiența operațională. 

Acest lucru permite ajustarea rapidă a echipei HR Operations pentru a optimiza timpii de răspuns, dar și îmbunătățirea planificării strategice a resurselor pe termen lung. Astfel, echipele pot fi mai bine pregătite să gestioneze vârfurile de activitate și să mențină niveluri ridicate de satisfacție ale angajaților.  

Un timp mediu de rezolvare scăzut poate indica o eficiență ridicată și o gestionare optimă a priorităților, în timp ce deviațiile de la acesta sugerează nevoia de investigații suplimentare și de recalibrare a proceselor interne HR, ajutând la identificarea zonelor în care resursele pot fi supra- sau sub-alocate, fapt esențial pentru ajustarea echilibrului operațional din cadrul departamentului de HR sau, unde este cazul, eficiența operațională a echipelor externalizate. 

Feedback

După soluționarea tichetelor, angajații pot oferi feedback, cu note de la 1 la 5 utilizând un sistem simplu de emoticoane. Această funcționalitate oferă companiilor un indicator direct al nivelului de satisfacție. Majoritatea feedback-ului primit se situează într-un interval superior pe scala de evaluare, semnificând un nivel ridicat de satisfacție dar și faptul că angajații se simt valorizați.  

Feedback-ul predominant pozitiv în Worktelligent reflectă satisfacția clară a angajaților, subliniind eficiența activității din departamentul HR Operations. 

Concluzie

Dashboard-urile KPI aduc claritate și eficiență în managementul unui Employee Service Center. Prin monitorizarea indicatorilor cheie, companiile își pot îmbunătăți procesele interne, alocarea resurselor cât și nivelul de satisfacție al angajaților. Astfel se contribuie direct la dezvoltarea unei culturi organizaționale  sănătoase în care transparența și satisfacția angajaților sunt prioritare.  

Worktelligent, prin inovație și eficiență, nu doar simplifică procesele HR, ci și contribuie la crearea unui mediu de lucru în care fiecare angajat se simte valorizat. În acest context, procesele de HR devin un suport solid pentru o organizație dinamică și armonioasă. 

Social
Certifications
Social
Certifications